SB- Girls ja Pajulahti

Pajulahti koripallo liikuntahallissa SB-Girls Laht

SBG ja Pajulahti rakentavat seuralle valmennuskonseptin Pajulahden valmennuskeskus ja lahtelainen SBG ovat käynnistäneet yhteistyön, jonka tavoitteena on kehittää ja konseptoida seuran valmennustoimintaa. SB-Girls on lahtelainen tyttö- ja naiskoripalloseura, joka tarjoaa mahdollisuuden harrastaa koripalloa joko kilpailu- tai harrastepohjalta. Vuonna 1992 perustetun seuran tehtävänä on tarjota laadukasta ja innostavaa valmennusta ja ohjata lapsia ja nuoria terveeseen elämän tapaan. Seurassa on noin 100 junioria, jotka koostuvat koriskoululaisista, minitytöistä, C-tytöistä, B-tytöistä sekä A-tytöistä. Sampo Basketin valmennuspäällikkö Santeri Savolainen kertoo Pajulahden ja SBG:n yhteistyön rakentuvan leirityksen ympärille.

  • Tavoitteenamme on viedä seuraa eteenpäin ja rakentaa pelaajille urheilijan polku alakouluikäisestä aikuiseksi asti. Pajulahdelta saamme lisäpotkua muun muassa pelaajien testaamiseen ja fysiikkavalmennuksen kehittämiseen.
  • Savolaisen mukaan Pajulahdessa leireily lisää koko joukkueen yhteisöllisyyttä. Urheilijatestauksien lisäksi leireillä toteutetaan valmentajien koulutus.
  • Eniten odotan Pajulahti-yhteistyöltä ulkopuolista näkemystä ja uusia ideoita pelaajien fysiikkavalmennukseen ja harjoittelun rytmitykseen. Tavoitteemme on rakentaa selkeä ja toimiva, urheilijoiden kehittymistä tukeva valmennuskonsepti.
  • Pajulahden valmennuskeskuksen johtaja Mikko Levola sanoo Pajulahdella olevan vahva kokonaisnäkemys siitä, miten nuoren koripalloilijan urheilijaksi kasvamisen polku rakennetaan.
  • SBG:llä on parhaat edellytyksen pelaajan teknisten taitojen kehittämiseen. Meidän osaamisemme painottuu nuoren urheilijan fyysisten ominaisuuksien systemaattiseen rakentamiseen. Tavoitteenamme on rakentaa eri ikäryhmien fyysisen valmentautumisen malli, jollainen seurasta vielä toistaiseksi puuttuu. Yhdessä pätevän lajivalmennuksen kanssa luomme nuorelle edellytykset kasvaa huippupelaajaksi, Levola kiteyttää.