Yleisurheilu

Vuoden 2010 lopulla valmistuneessa ylpeydenaiheessamme Pajulahti-hallissa on kesäiset harjoitteluolosuhteet ympäri vuoden.

Hallin juoksurata on 330-metrinen ja etusuorallakin on pituutta 120 metriä. Radan keskellä on jalkaystävällinen keinonurmi. Hallista löytyy myös suorituspaikat pituus- ja korkeussuuntaisiin hyppyihin, heittopaikoilla on kaksi rinkiä heittolajeille ja lisäksi keihäänheittopressu.

Erillisen varauksen kautta sallimme myös kiekon pitkät heitot sisällä.

Harjoittelua hallissamme tehostavat valojänis, kiinteät valokenno- ja kamerajärjestelmät, jotka ovat koko ajan urheilijoiden käytössä. Eteläpäädyssä seiväshyppypaikalla on alamäki-vauhdinottorata ja sen välittömässä läheisyydessä kuntosali lajiin vaadittavalla välineistöllä.

Kesällä yleisurheilijoilla käytöässä ovat ulkokenttä (400m), nurmikentät (ala 120m*120m), heitto- ja hyppypaikat, valaistut maastolenkkiradat ja voimaharjoittelu onnistuu päärakennuksen kuntosalilla.

Yleisurheilun tukipalveluja ovat mm. voima-nopeustestit; hyppytestit ja askelanalyysit erivauhtisista juoksuista. Kestävyys- ja nopeuskestävyystesteistä tärkeimmät ovat maitohappomittaukset, tasotestit, mattotestit ja MART- testi. Lisäksi tarjoamme hierontapalveluita.

Opistollamme toimii kaksi Suomen Urheiluliiton lajivalmentajaa ja useita muita huippuvalmentajia.

Pääyhteistyökumppaneinamme ovat Suomen Urheiluliitto ry, Uudenmaan Yleisurheilu, Päijät-Hämeen Urheiluakatemia, Pietarin Olympia Reservi 1 valmennuskeskus, Lahden Ahkera sekä useat muut yleisurheiluseurat ja urheilijat.

Järjestämme Liikuntakeskuksessamme vuosittain kestävyys-/nopeuskestävyysseminaarin (EA: n seminaari 2011, 2013 ja seuraava 2015). Seiväshypyn puolella vuotuinen tapahtuma on talvikarnevaalit.

Keihäänheitossa Keihäsolympiadi ja Keihäs kohti Lontoota -projektit (2000–2007, 2008–2012) kokosivat suomalaiset keihäslupaukset Pajulahteen usean vuoden ajan Leo Pusan johdolla. Tätä perinnettä jatkaa nykyään Pajulahden Keihäsakatemia Jarkko Koski-Vähälän johdolla.

Pajulahden yleisurheiluvalmentajat

Steve Rippon, seiväs lajivalmentaja SUL

– muun muassa Scottish Athletics kenttälajien päällikkö, UK Athletics seiväshypyn lajivalmentaja, yleisurheiluvalmentaja Columbian Yliopisto ja Australian Institute of Sport

Rami Virlander, Valmentaja, kestävyyden kehittäjä

– Kestävyyslajien yhteistyöhanke

– Akatemiavalmennus Lahti/Pajulahti

– kestävyysjuoksut, SUL

valmennuksessa tällä hetkellä Janette Niemi, Lassi Kuva, Lauri Syväranta, Pauliina Tikka, Tuuli Saarikko (400-5000m) / Nuoret Mailerit, Lahti

Janne Lahtinen, lajivalmentaja ottelut ja hypyt

– 10-otteluennätys 7134.

Nikke Vilmi, lajivalmentaja pika- ja aitajuoksut ja kestävyysjuoksut

– entinen 400-800m juoksija, voima-nopeustestaus, valmennus ja valmentajakoulutus

Jaakko Erkinheimo, pikajuoksut ja moniottelut

– Lahden Ahkeran valmennuspäällikkö. Valmennuksessa monta kansallisen tason kärkijuoksijaa 100-400m matkoilla sekä nuorissa useissa eri lajeissa

Mikko Levola, lajivalmentaja korkeushyppy – korkeusennätys 226, valmennuksessa tällä hetkellä Heta Tuuri, Ilona Äyräväinen

Lasse Mikkelsson, kestävyysjuoksut

– toiminut Suomen ja Iso-Britannian kestävyysjuoksun päävalmentajana, valmennuksessa tällä hetkellä Ilari Piipponen

Lisätietoja

Jaakko Erkinheimo
Pikajuoksu- ja otteluvalmentaja
puh. +35844 358 6925
Sähköposti jaakko.erkinheimo@pajulahti.com

Nikke Vilmi
Valmennuksen kehittäjä, yläkoululeirityksen koordinaattori
puh. +358 44 7755 364
Sähköposti nikke.vilmi@pajulahti.com

Steve Rippon
Seiväshyppyvalmentaja
puh. +358 44 7579 658
Sähköposti steve.rippon@sul.fi

Rami Virlander
Valmentaja, kestävyyden kehittäjä
puh. +358 44 5383 057
Sähköposti rami.virlander@pajulahti.com

Mikko Levola
Valmennuskeskusjohtaja, varatoimitusjohtaja
puh. +358 44 7755 341
Sähköposti mikko.levola@pajulahti.com