Vammaisurheilu

Yksi Pajulahden painopistealueista on vammaisurheilu sen monissa muodoissaan. Yhteistyö vammaisurheilutoimijoiden kanssa, sekä mittava panostus  välineistöön ja olosuhteisiin ovat nostaneet vammaisurheilun yhdeksi suosituimmista kokonaisuuksista valmennuskeskuksessamme. Vammaisurheilulajeista mm. maalipallo, yleisurheilu, boccia, istumalentopallo, kelkkajääkiekko, jalkapallo, uinti, judo, taekwondo, sokkopingis, voimailu, hiihto, pyörätuolikoripallo, pyörätuolirugby, tanssi, triathlon ja miekkailu pystyvät hyödyntämään olosuhteita ja lajissa käytettävää välineistöä. Pajulahteen on hankittuna vammaisurheilun välineistöä mm. jääkiekkokelkat, kelaustuoleja, erilaisia polkupyöriä, pelipyörätuoleja, melonnan apuvälineitä jne. Välineet ovat pääsääntöisesti käytössä Pajulahdessa, mutta osaa välineistä vuokrataan asiakkaitten kotiympäristöihin. Pajulahti on mukana välineet.fi yhteistyössä muiden liikunnan apuvälineitä vuokraavien tahojen kanssa.

Pajulahtelainen ilmapiiri yhdistettynä osaamiseen ja kokemukseen vammaisurheilun leiritys- ja kilpailutoiminnasta tuo paitsi kotimaisia vammaisurheilun harrastajia ja huippuja, myös ulkomaisia urheilijoita ja joukkueita Pajulahteen. Vuosittainen suuri monilajikilpailu Pajulahti Games tammikuussa on yhteinen käyntikortti Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n kanssa. Lisäksi Suomen Paralympiakomitean nuorten leiritys ja lukuisat lajiliittojen leirit ovat osa ympärivuotista toimintaa.

Pajulahti toimii Paralympic Training Center statuksella vammaisurheilun valmennuskeskuksena. Tahtotila paitsi vammaisurheilun ja sen tukitoimien, myös valmennuksen ja valmennuskoulutuksen kehittämiseen on merkittävässä asemassa. Useammalla perättäisellä Pajulahden valmentajan ammattitutkinto -kurssilla on ollut mukana vammaisurheilussa mukana olevia valmentajia. Testitiimimme on innokkaasti mukana paitsi kehittämässä, myös jalostamassa vammaisurheilun testistöjä lajien ja urheilija – valmentajaparien tarpeisiin.

Yhteyshenkilö

  • vammaisurheilukoordinaattori Osku Kuutamo, valmentaja VAT, fysioterapeutti
  • päävalmentajana paralympialaiset 2000 ja 2004 maalipallo, 2014 pyörätuolicurling. Pyörätuolirugbyn maajoukkuevalmentaja 2016 alkaen.