Tennis

PTA_logo_horizontal

PAJULAHTI TENNIS AKATEMIA

Pajulahdessa on harjoitellut Suomen parhaita pelaajia eri ikäluokista vuodesta 2007 alkaen, jolloin Suomen Tennisliiton valmennusryhmä, ns. Pajulahtiryhmä, aloitti toimintansa. Ryhmän päävalmentajina toimivat Pasi Kinnunen, Ville Liukko, Pekka Kainulainen ja Erik Hakkarainen ja palkkauksessa on käytetty kolmikantamallia yhdessä Olympiakomitean kanssa.

Vuodesta 2013 perustettiin Pajulahti Tennis Academy, joka toimii itsenäisesti Pajulahden valmennuskeskuksen alla. Akatemian henkilökuntaan kuuluu valmennuspäällikkö Pekka Kainulainen, päävalmentaja Erik Hakkarainen, tennisvalmentajat Harri Suutarinen ja Jukka Karjalainen sekä urheilupsykologi Niko Nuutinen.

Tenniskenttiä meillä on lukuisia, joista kuusi massakenttää on ulkona ja neljä kovaa kenttää (plexipave) ovat jakautuneet kahteen halliin. Leirittäville ryhmille on siis paljon kenttäaikaa käytössä. Lisäksi kuntosalit, juoksuradat ja Pajulahti- halli ovat kivenheiton päässä kentistä. Etäisyydet oheistilojen ja tenniskenttien välillä ovat lyhyitä ja majoitus on aina lähituntumassa.

Lisäarvoa lajille tuovat muun muassa dartfish videoanalyysit, fyysiset testit ja ravintokonsultointi pelaajille. Valmentajamme suorittavat näitä mielellään.

Opistomme toimii vahvassa yhteistyössä Jarkko Nieminen Tennis Academyn (JNTA), Lahden Verkkopallopalloseuran (LVS), Suomen Tennisliiton ja venäläisten akatemioiden (mm. Moskovan Spartak ja Pietarin Dinamit) kanssa. Kentillämme järjestetään vuositasolla neljä TE- kisaa ja yksi ITF- kisaa nuorille pelaajille. Lisäksi Pajulahdessa on järjestetty mm. miesten 10 000 $ Futures- kisoja, PM- kilpailuja, SM- kilpailuja ja pyörätuolitenniksen ammattilaiskilpailuja.

Olemme myös erittäin aktiivisesti mukana tenniksen Suomen nuorten maajoukkuetoiminnassa – ja tapahtumissa (mm. maajoukkueleirit ja maaottelut). Opiston valmennustiimissä onkin todella laajaa osaamista lajin tiimoilta.

Parempi välttää kuin valittaa – opas nuorille tennispelaajille

Oppaaseen on kerätty tietoa kuinka 14-17-vuotias kilpatennispelaaja voi omalla aktiivisella toiminnallaan ennaltaehkäistä lannerangan rasitusvammojen syntymistä. Löydät oppaasta myös hyviä ohjeita päivän aterioihin sekä harjoitusohjelman, jossa on huomioitu lämmittely, lannerankaa tukevat harjoitteet sekä liikkuvuutta lisäävät liikkeet.

Oppaaseen ->

Pajulahden tennisvalmentajat

Erik Hakkarainen

  • Päätoiminen ammattivalmentaja vuodesta 2004
  • Nuorten olympiavalmentaja 2010-2012
  • Nuorten maajoukkuevalmentaja vuodesta 2008
  • Pajulahdessa valmentajana vuodesta 2008

 Harri Suutarinen

  • Kasvatustieteiden maisteri
  • Pajulahdessa valmentajana vuodesta 2010

 Jukka Karjalainen

  • Kasvatustieteiden maisteri
  • Pajulahdessa valmentajana vuodesta 2011

Lisätietoja

Erik Hakkarainen
Tennisvalmentaja
puh. +358 400 503 982
Sähköposti erik.hakkarainen@pajulahti.com

Harri Suutarinen
Tennisvalmentaja
puh. +358 44 7755 348
Sähköposti harri.suutarinen@pajulahti.com

Jukka Karjalainen
Tennisvalmentaja
puh. +358 44 7755 354
Sähköposti jukka.karjalainen@pajulahti.com