Kamppailulajit

Pajulahti Nikula 4

Judo

Nikula-hallissa on loistavat olosuhteet judon lajiharjoitteluun. Hallissa on yhteensä 14m x 28m tatamia, joka on joustavaa ja sopii erittäin hyvin heittoharjoittelulle. Tarvittaessa mattopinta-alaa voidaan myös suurentaa isoja tapahtumia ja leirejä varten.

Pajulahti toimii tiiviissä yhteistyössä Suomen Judoliiton kanssa ja liiton alaiset seurat käyttävätkin Pajulahtea sekä koulutus- että valmennustapahtumissa. Päivittäisvalmennuksen yhteistyötahona toimii lisäksi Päijät-Hämeen Urheiluakatemia.

Liikuntakeskuksessamme järjestetään kaikkien ikäryhmien maajoukkueleirejä (U18, U21 ja Aikuiset), Samurai – Cuppeja (U15,U18 ja U21) sekä Lahti Shiai judokilpailuja kaikille ikäryhmille.

Lisäksi kesän vuotuinen Pajulahden Judoleiri kokoaa heinäkuun lopulla judokat maakunnista yhteen mahtavaan yhteiseen kesäleiriin judon merkeissä.

Opiston lajivalmentajana judossa toimii nuorten maajoukkuevalmentaja Otto Favén.

Paini

Nikula- halli tarjoaa loistavat olosuhteet painiharjoitteluun. Halli on muunnettu Liikuntakeskuksemme kamppailukeskukseksi ja painin lajiharjoitteluun hallissa on kaksi painimattoa koko ajan käytössä. Suurempiin koitoksiin on mahdollista avata jopa neljä täysikokoista mattoa painin käyttöön.

Tärkeimpänä yhteistyökumppanimme toimii Suomen Painiliitto ja meillä toteutetaan niin miesten, kuin nuortenkin maajoukkueleiritys. Pajulahti onkin Kansainvälisen Painiliiton FILAN virallinen valmennuskeskus ja meillä järjestetään vuosittain suuria kansainvälisiä painileirejä.  Suurimpina yksittäisinä tapahtumina on mainittava keskuksessamme järjestetyt Painin SM- kilpailut ja Koululiikuntaliiton painikilpailut, joissa sadat painijat ovat hikoilleet opistollamme jalon lajin parissa.

Suorituspaikat

Nikula- halli itsessään on avara tila ja mattojen reunalla on runsaasti tilaa oheisharjoitteluun. Isolta taulutelevisiolta voi katsoa välittömästi lajin tekniikka- analyysia jo harjoitusten aikana. Miesten pukuhuoneessa on sauna ja palautumiseen kylmäallas.

Nikula- hallin päädyssä on voimailusali. Salista löytyy kamppailulajeihin tarvittava välineistö; vapaat painot, tangot, kyykkytelineet ja painonnostopenkki. Lihaskuntoharjoitteluun tarvittavat välineet ja paikat löytyvät samasta salista; kahvakuulat, kuntopallot, renkaat, leuanvetotanko, kuntopyörä, käsiergometri, juoksusuora, aidat. pitkät köydet (2kpl), sekä esimerkiksi judoon tarkoitettu hihaköysi.

Nikula tarjoaa kamppailulajeille kiinteästi kaksi painimolskia ja 2 judotatamia.

Muut kamppailulajit

Pajulahdessa tehdään judon ja painin lisäksi vahvaa liittoyhteistyötä muidenkin kamppailulajien kanssa. Vahvoina lajeina karate, nyrkkeily ja taido.

Pystymme tarvittaessa järjestämään karatematot liikuntahalliin, palloilusaliin ja tarvittaessa vaikka uuteen Pajulahti- Halliin. Karaten ottelualueita on kaksi kappaletta ja Karate- sekä Taidoliiton maajoukkueet leirittävätkin opistollamme taajaan.

Nyrkkeilyliiton kanssa tehtävän yhteistyön ansiosta Nikula- Hallissa on kaksi nyrkkeilykehää ja nyrkkeilysäkkejä nivomaan kokonaisuuden varsinaiseksi kamppailukeskukseksi.