Jalkapallo

Jalkapallo Pajulahdessa

Liikuntakeskus Pajulahdessa jalkapallolla on kesä vuoden ympäri. 2010 lokakuussa valmistuneessa Pajulahti- hallissa ovat loistavat talviolosuhteet jalkapallon harjoittelulle. Hallin kolmannen sukupolven keinonurmi on erittäin jalkaystävällinen koviinkin harjoittelumääriin. Oheisharjoittelu toteutetaan yleisurheilun suorituspaikoilla ja kiertävälää 333 metriä pitkällä radalla.  Juoksuradalla on jokapäiväisessä käytössä kiinteät nopeuskennot ja valojänis vetoja vauhdittamaan.

Halli antaa ympärivuotiselle leirittämiselle, testaamiselle ja turnauksille maamme eliittiin kuuluvat mahdollisuudet. Harjoittelua varten päivittäisessä käytössä on jalkapallon Ballwall- syöttöseinät ja oheisharjoitteluvälineet. Juoksurataa ja kuntosalipäätyä on mahdollista varata oheisharjoittelua varten. Harjoittelun tukena hallillamme on myös Body Bike spinning pyörät, Polar Team Pro joukkueen kuormituksenseurantajärjestelmä, sekä kiinteä että siirrettävä kamerajärjestelmä tekniikan ja pelien analysointia varten.

Erittäin suuren suosion ovat saaneet suuret seurojen yhteisleirit ja isot junioriturnaukset. Pelaajien testaaminen on siirtynyt myös kokonaan Pajulahti- halliin (patteristo löytyy testiaseman alta).

Jalkapallokenttiä Pajulahdessa on yhteensä neljä; kaksi täysmittaista nurmikenttää (140*120m alue), yksi lämmitettävä keinonurmi ulkona (105m*68m) ja hallin keinonurmi (90m*55m).

Opistollamme järjestetään vuositasolla lukuisia suuria jalkapalloturnauksia. Näistä yksi suurimmista on ollut Piirijoukkue Cup 2010 tytöille ja pojille. Turnaukseen osallistui yhteensä 48 joukkuetta. Pitkäaikainen ja luotettava yhteistyökumppanimme jalkapallon puolella on Suomen Palloliiton Helsingin Piiri. Helsingin Piirin kanssa olemme järjestäneet Nike Premier Cupin Suomen lopputurnausta vuosina 2006- 2012 ja 2013 alkaen samalla kaavalla vuotuista PC14- turnausta. Tyttöjen Pajulahti Cup kuuluu myös ohjelmistoomme elokuun ensimmäisellä viikolla. Yhteistyön kautta tuhannet nuoret jalkapalloilijat ovat saaneet ja tulevat saamaan mielekkäitä kokemuksia lajin parissa opistomme mukavassa miljöössä.

Piiriyhteistyön kautta Pajulahti käyttää jalkapalloilijoiden testauksissa Sami Hyypiä Akatemian kehittämiä testikokonaisuuksia, jotka ovat pilotoitu Suomen Palloliiton Helsingin piirin kanssa.

Sami Hyypiä Akatemian testeissä mukana kolme ikäluokkaa 2002, 2003 ja 2004 syntyneet pojat, pilottia laajennetaan jatkossa useampiin ikäluokkiin. SHA- pilotti liikuttaa kehittymisen seurantatapahtumissa lukuisia Helsingin seuroja ja täten kehittää lajikulttuuria juuri oikeaan suuntaan. Tapahtumat sijoittuvat syys- ja kevätkaudelle.

Seurayhteistyössä kanssamme toimivat

  • FC Kuusysi
  • HJK Ry
  • FC Kontu
  • FC Reipas

Yhteyshenkilö

  • Jonne Kemppinen, LPT, Liikunnanohjaaja (AMK), Suomen Palloliiton B- valmentaja.
  • 11 kautta Veikkausliigassa pelaajana
  • SM- pronssi 2008, Suomen Cupin hopeaa 2002, Liigacupin mestaruus 2007 ja 2013, Liigacupin hopeaa 2004 ja 2005, 2011 Miesten ykkösen mestaruus ja joukkueen jaettu paras maalintekijä.
  • UEFA Europa League kolmas karsintakierros.

Lisätietoja

Jonne Kemppinen
Jalkapallokoordinaattori, valmennuskeskusmyynti (leirit ja jalkapallokenttien vakiovuorot)
puh. +358 44 7755 349
Sähköposti jonne.kemppinen@pajulahti.com