Jääurheilu

Jäähallimme on auki ympäri vuoden. Halli toimiikin paikallisen Nastolan Kiekon kotihallina ja Lahden Taitoluistelijoiden kotihallina. Tärkeimmät käyttäjäryhmät muodostuvat jääkiekon, taitoluistelun ja muodostelmaluistelun parista.

Jääkiekossa suomalaisten joukkueiden lisäksi meillä käy lukuisia venäläisiä huippujoukkueita aina KHL- tasoon asti valmistautumassa vaativaan kauteensa kotimaassaan. Harjoitusottelut kotimaisten joukkueiden kanssa ovat aina toivottuja.

Taitoluistelun puolella maan kärkinimiin kuuluvien valmentajien tähdittämien kesäleirien suosio on opistollamme ollut loistokasta ja niillä onkin jo pitkä jatkumo jäähallimme historiassa. Leiriolosuhteistamme kertookin hyvin se, että myös ulkomaiset taitoluistelijat ovat löytäneet Pajulahden leirityspaikakseen. Esimerkiksi vuoden 1994 olympiavoittaja ja tätä nykyä valmentaja Aleksei Urmanov tuo luistelijoitaan meille leireille ja onkin ollut olosuhteisiimme todella tyytyväinen. Keskittymisrauha harjoitteluun meillä on omaa luokkaansa.

Myös jääkiekkoturnausten ja taitoluistelukilpailuiden järjestämisessä Pajulahti on vertaansa vailla. Näistä hyvänä esimerkkinä on vuonna 2011 ja 2012 järjestetty taitoluistelun kansainvälinen Spring Carnival, joka kokosi suuren määrän kansallisia ja kansainvälisiä taitoluistelulupauksia esittämään parastaan viikonlopun ajaksi.