High Performance Training Center

_O2A2708 Pajulahti Kalliopaju Erkki H

Valtakunnallinen valmennuskeskus

Pajulahti on valtakunnallinen valmennuskeskus, joka kehittää kilpa- ja huippu-urheiluun liittyviä harjoitusolosuhteita, valmentajakoulutusta ja valmennusleiritystä. Pajulahdella on vahva rooli suomalaisen, kokonaisvaltaisen valmennusosaamisen kehittämisessä.

Kilpa-ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU:n OKM:n toimeksiannosta tekemän valmennuskeskusarvioinnin perusteella Liikuntakeskus Pajulahdelle myönnettiin liikunnan koulutuskeskuksen ylläpitämislupaan erityinen huippu-urheilun koulutustehtävä: Tämä tarkoittaa huippu-urheilussa vaadittavan osaamisen ja asiantuntijapalveluiden kehittämistä ja jakamista liikunnan koulutuskeskusverkostossa sekä koko urheilun järjestelmissä.

Olympic Training Center

Marraskuusta 2015 lähtien Pajulahti on ollut virallisesti Suomen Olympiakomitean virallinen valmennuskeskus, Olympic Training Center. Pajulahti takaa kansainvälisen tason harjoitusolosuhteet valituille painopistelajeille ja niiden urheilijoille. Pajulahden tehtävä on auttaa urheilijoita saavuttamaan olympiaunelmansa tarjoamalla heille huippuluokan harjoitusolosuhteet.

Paralympic Training Center

Liikuntakeskus Pajulahti on Suomen Paralympiakomitean virallinen valmennuskeskus, Paralympic Training Center. Paralympic Training Center tarjoaa vammaisurheilijoille ja valmentajille apua niin huippu-urheilun kehittämisessä kuin arkipäiväisessä työssä; harjoittelussa, opiskelussa, leirityksissä ja kisoissa.

Valmennuksen tueksi

Pajulahti tarjoaa myös urheilijan kasvua tukevaa koulutustoimintaa (yu:n eri lajien 8-9 lk precampit, lukio-opiskelun ja valmennuksen yhdistäminen, LPT-koulutus) ja valmennuksen tukitoimia; urheilijatestausta, harjoittelun seurantaa, erilaisia laboratoriopalveluita, lihashuoltoa ja ammattivalmentajien konsultointia.