Yläkoululeiritys

Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa. Liikuntakeskus Pajulahti käynnistää syksyllä 2016 mittavan yläkouluvalmennuksen ohjelman 7-9 luokkalaisille tavoitteellisesti urheiluun suuntautuneille nuorille. Valmennus toteutetaan yhdessä Päijät-Hämeen Urheiluakatemian (PHURA) sekä mukana olevien lajien lajiliittojen kanssa. Pajulahden omat ammattivalmentajat ovat tiiviisti leirityksessä mukana. Yhteistyöverkoston keskeisimpiä tehtäviä on huippu-urheilijoiden ja huipulle pyrkivien urheilijoiden valmennuksen tukeminen ja tehostaminen sekä urheilijoiden opiskelun tukeminen. Liikuntakeskus Pajulahti tarjoaa erinomaiset olosuhteet päivittäiselle harjoittelulle, hyvät valmennuksen tukipalvelut sekä monipuolista tukea opintojen suunnitteluun ja toteutukseen.

ILO – INNOSTUS – INTOHIMO

kasva

Leirityksessä yhdistetään tavoitteellinen koulun käynti ja päivittäisen urheilutoiminnan kehittäminen leiritystoiminnan avulla. Toimintaa on toteuttamassa eri tahojen ammattilaisverkosto, jonka päätehtävä on tarjota tukea kokonaisvaltaisesti nuoren urheilijan arkipäivään. Leirillä opetellaan taidot ja tuodaan työkalut taitojen kehittämiseen ja niitä harjoitellaan ja toteutetaan leirien välisellä ajalla jokapäiväisessä arjessa. Painopisteenä leiritysjärjestelmässä ovat koulu ja opiskelu, elämäntaidot sekä urheilullinen kehittyminen.

Leirin jokaisena päivänä on varattu reilusti aikaa koulutehtävien tekemiseen. Samalla nuorta kasvatetaan jo yläkouluiässä itsenäiseen opiskeluun ja vastuun ottamiseen myös opiskelujen osalta. Tällä halutaan valmistaa nuoria 2. asteen opintoihin ja mahdollisesti hakeutumiseen 2. asteen urheiluakatemiatoimintaan. Tiiviillä yhteistyöllä koulujen kanssa opiskelut eivät pääse kärsimään leiritysten takia, leirille osallistumisen ehdoton edellytys on opiskelujen hoitaminen laadukkaasti.

Elämäntaidot ovat toinen selkeä sisältökokonaisuus. Psyykkinen valmennus, ravinto, uni ja lepo ovat urheilun näkökulmasta erittäin tärkeitä osa-alueita. Myös ns. arjen hallintaa kehitetään systemaattisesti leirityksen aikana. Valtakunnallisen yhteistyön ansiosta leirityksessä on käytettävissä Suomalainen huippuosaajien verkosto myös elämäntaitojen opettamisessa. Urheilullisen puolen kehittämisessä on jakautunut monipuoliseen ominaisuuksien kehittämiseen sekä lajiharjoitteluun. Motoriset perustaidot ja fyysiset ominaisuudet ovat kehittämisen kohteena kaikkien lajien urheilijoiden kanssa. Lajitaitoihin tuovat oman osaamisen käyttöön eri lajien ammattivalmentajat. Leiritykseen on mahdollista hakeutua myös eri lajien vammaisurheilijat.

Haku leiritykseen 9.9.2016 asti. Kysy täydennyshakua koordinaattoreilta.

Hakukaavakkeeseen ->

Leirien yleissisältö  kaikille lajeille

Ylakoululeiritys-opiskelu-ohjeistus-2-11-2016

Yleisurheilu

Yleisurheilutiedote

Yhteyshenkilö

Nikke Vilmi

Yläkoululeirityksen koordinaattori, yleisurheilun lajivastaava
puh. 044 7755 364
nikke.vilmi@pajulahti.com

Pesäpallo 

Pesäpallotiedote

Yhteyshenkilö

Eero Pitkänen

Pesäpallovalmentaja
eero.pitkanen@saunalahti.fi

Judo

Judotiedote

Yhteyshenkilö

Otto Favén

Judon lajivastaava ja ammattivalmentaja
puh. 050 4611 148
otto.faven@judoliitto.fi

Kestävyysurheilu

Kestävyysurheilutiedote

Yhteyshenkilö

Rami Virlander

puh. 044 3583 057
rami.virlander@sul.fi

Tennis

Tennistiedote

Yhteyshenkilö

Erik Hakkarainen

Tennisvalmentaja
puh. 0400 503 982
erik.hakkarainen@pajulahti.com

Jalkapallo

Jalkapallotiedote

Yhteyshenkilö

Sami Karvonen

Jalkapallon lajivalmentaja
puh. 040 529 4569
sami.karvonen@fckuusysi.fi

Vammaisurheilu

Vammaisurheilutiedote

Yhteyshenkilöt

Osku Kuutamo

Yläkoululeirityksen koordinaattori, vammaisurheilukoordinaattori
puh. 044 7755 346
osku.kuutamo@pajulahti.com

Tuomas Törrönen

Vammaisurheilukoordinaattori
puh. 050 4086 152
tuomas.torronen@vammaisurheilu.fi