VALKKU - AMMATILLISIIN OPINTOIHIN VALMENTAVA

Päiv. 13.2.2014

Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava ja kuntouttava opetus ja ohjaus ( 40 ov )

 

VALKKU – koulutuksen tavoitteena on antaa valmiuksia ammatilliseen peruskoulutukseen, työhön sijoittumiseen ja itsenäisen elämän hallintaan. VALKKU – koulutus on tarkoitettu nuorille, jotka tarvitsevat erityistukea opetuksessaan vammaisuuden, sairauden tai muun syyn vuoksi. Erityisesti se soveltuu nuorille, jotka ovat kiinnostuneita liikunnasta ja vapaa-aikatoiminnasta sekä vammaisurheilijoille.

 

VALKKU – koulutus tapahtuu liikuntapainotteisesti. Koulutus sisältää perusopinto- ja koulutuskokeilujaksot Liikuntakeskus Pajulahdessa sekä 6-7 viikon työssä oppimisjakson liikunta-alalla sekä syys- että kevät lukukaudella. Koulutuksen laajuus on 40 opintoviikkoa.

 

Koulutuksen opintokokonaisuudet ovat:

 • Opiskeluvalmiudet 9 ov
  - oppimaan oppiminen
  - viestintä ja vuorovaikutus
  - englanti
  - matematiikka
  - tietotekniikka
 • Toimintakyvyn edistäminen 20 ov
  - yhteiskuntataidot
  - itsetuntemus ja sosiaaliset taidot
  - arkielämäntaidot, vapaa-ajan taidot
  - liikunta- ja motoriset taidot
  - terveystieto
  - taide ja kulttuuri
 • Ammatinvalinta ja työelämän valmiudet 6 ov
  - ammatillisen koulutuksen tuntemus
  - työelämän valmiudet ja työelämään valmentautuminen
 • Koulutusalakohtaiset valmentavat opinnot 3 ov
  - ammatillisiin opintoihin valmentavat opinnot
  - työelämään valmentavat opinnot
 • Valinnaiset opinnot 2 ov esim.
  - Ensiapu-kurssi
  - VAU:n Nuori Toimija-koulutus

 

Opiskelijalta edellytetään omatoimisuutta päivittäisessä liikkumisessa ja arkirutiinien hoidossa joko apuvälinein tai ilman. Koulutus ja siihen liittyvä asuminen ja ruokailut ovat opiskelijalle ilmaisia. Matkat kotoa oppilaitokseen opiskelija kustantaa itse tai hakee kuljetustukea oman kotipaikkakunnan sosiaalitoimistosta. Koulutuksen maksajana toimii Opetushallitus.

 

KOULUTUKSEEN TUTUSTUMINEN 
Avoimet Ovet – tutustumispäivissä on Pajulahden koulutuksen ja oppilaitoksen yleisesittely sekä tutustumista Valkku-koulutukseen. Avoimien Ovien – päivinä tutustuminen on maksutonta. Muina ajankohtina tutustumispäivistä veloitetaan 50e/4h.
Avoimet Ovet – tutustumispäiviä järjestetään seuraavasti:
Ke 20.11.13 klo 9 – 12
Ke 12.2.14 klo 9 – 12
Pe 7.3.14 klo 9 – 12

KOULUTUKSEEN TUTUSTUMINEN 

 

Avoimet Ovet – tutustumispäivissä on Pajulahden koulutuksen ja oppilaitoksen yleisesittely sekä tutustumista Valkku-koulutukseen. Avoimien Ovien – päivinä tutustuminen on maksutonta. Muina ajankohtina tutustumispäivistä veloitetaan 50e/4h.

 

Avoimet Ovet - päiviä pidettiin viimeinen 7.3.

 

KOULUTUSKOKEILU

Valkku – koulutukseen on mahdollista hakea koulutuskokeiluun 1-5 päiväksi. Koulutuskokeilun hinta on 80e/vrk sisältäen opetuksen ja ohjauksen (4x90min)lisäksi aamupala, lounas, päivällinen, majoitus sekä kirjallinen arviointi koulutuskokeilujakson päätteeksi. Kokeilun voi suorittaa myös päiväkäyntinä jolloin hinta on 45€, sisältäen koulupäivän lounaan. 

Koulutuskokeilun tarkoituksena on arvioida kokeilijan soveltuvuutta, oppimusvalmiuksia ja kiinnostuneisuutta opiskeluun Pajulahdessa. Lisätietoja ja paikkatoiveet Valkku-koulutuksen vastaava opettaja Virpi Remahl, virpi.remahl@pajulahti.com, p. 044-7755350.

 

Koulutuskokeilussa kävi tänä vuonna kymmenen nuorta.

 

VALKKU 2014 - esite, katso ja tulosta tästä!

 

Haku 2014 - 2015

Hakuaika päättyy 16.5.2014. Kaikille hakijoille järjestetään haastattelut 30.5 ja 2.6.2014. Otathan haastatteluun mukaan viimeisimmän koulutodistuksen sekä HOJKSin ja mahdollisen lääkärintodistuksen (B-lausunto). Valituille ilmoitetaan viimeistään 13.6.2014.

Koulutusaika 25.8.2014 - 25.5.2015

 

Hakulomakkeeseen tästä ->

Lisätiedot

VALKKU-koulutusvastaava Virpi Remahl, puh. 044-77 55 350 

VALKKU -opettaja Marko Tuomela, puh. 044 7755 328

Koulutuspäällikkö Marjukka Tiainen. puh. 044-77 55 336