Liikunnanohjauksen perustutkinto LPT 180 osp

Liikunnanohjauksen perustutkinto on toisen asteen ammatillinen perustutkinto, joka on tarkoitettu kaikille liikunnasta ja sen ohjaamisesta kiinnostuneille. Tutkinto antaa valmiudet suunnitella ja ohjata liikuntaa turvallisesti ja terveyttä edistävästi, kaiken ikäisille sekä eri tavoin liikkuville ihmisille.  Koulutuksen laajuus on 180 osaamispistettä. Liikunnanohjauksen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluihin.

Opiskelun aikana opiskelijalla on oikeus maksuttomaan asumiseen ja aterioihin opiskelupäivinä. Viikonloppuasumisesta ja aterioista veloitetaan erikseen. Lukukausimaksua ei ole.

Haku koulutukseen

Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen liikunnanohjauksen perustutkinnolle on kevään yhteishaku

 

UKK eli usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitä töitä liikuntaneuvoja tekee?

– Meiltä valmistuneet on töissä erilaisissa liikunta-alan yrityksissä, yhdistyksissä tai kunnissa mm. valmentajina, ohjaajina, personal trainereina, yrittäjinä, seuratöissä ja tapahtumissa. Jos sinua kiinnostaa työt liikunnan parissa: ohjata asiakkaita liikkumaan; olla töissä silloin kun muut ovat vapaalla, ohjata, neuvoa ja kannustaa, kehittää itseäsi ja alaa, järjestää, säätää, innostua ja innostaa: tämä on sinun alasi ja hae meille opiskelemaan!

Onko Pajulahdessa asuntola?

– On, nuoriso-opinnoissa opiskelevan asuminen ja ruokailu opiskelupäivinä on maksutonta.

Pääseekö Pajulahteen julkisilla?

– Lahdesta tulee bussilinja 4 jolla pääsee Nastolan kirkonkylälle, siitä on (kävely)matkaa pari kilometriä.

Pitääkö olla urheilija?

– Ei. Pitää olla hyvä tyyppi :) Ja toisinpäin: jos opiskelija on urheilija, järjestämme opintoja niin, että treenaaminen onnistuu. Tiettyihin lajeihin myös valmennus. Pajulahdella on Urheiluoppilaitos ”status”

Mitä pääsykokeisiin kuuluu?
Pääsykokeissa on :
– Liikunnallisuus: kehonhallinta, ketteryys, koordinaatio sekä palloilu, vesiliikunta ja kestävyysliikunta
Sosiaalisuus ja itsensä ilmaisu: halu ja taito ihmisten kanssa toimimiseen ja itsensä ilmaisu eri keinoin: haastattelu, ryhmätehtävä ja ohjaustuokio.
Maksaako pääsykokeet?
Kyllä, maksu on 60€ ja maksuohjeet tulevat pääsykoekutsun mukana. Pääsykokeiden hintaan kuuluu buffetlounas.

Liikunnanohjauksen perustutkinnon terveydentilavaatimukset 1.1.2012 alkaen

Ns SoRa-laki. Hakijan terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvä seikka ei saa olla esteenä opiskelijaksi ottamiselle. Opiskelijaksi ei kuitenkaan voida ottaa sitä, joka ei ole terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen, jos valtio-neuvoston asetuksissa (1032/2011 ja 1033/2011) määritellyissä sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan tutkinnoissa opintoihin liittyvät turvallisuusvaatimukset sitä edellyttävät ja jos estettä ei voida kohtuullisin toimin poistaa. Henkilön terveydentilan tai toimintakyvyn osalta tulee arvioida mahdollisten sairauksien aiheuttamat rajoitteet ja sairauksien yksilöllinen hoitotilanne.

Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla

  • sellaiset psyykkiset tai fyysiset sairaudet tai vammat, jotka estävät käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vakava toimintakykyä laskeva masennus tai tuki- ja liikuntaelimistön sairaus
  • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus.

Lisätietoja

Hanna Junes
liikunnanopettaja, LPT-koulutusohjelma
puh. +358 44 77 55 331
Sähköposti hanna.junes@pajulahti.com

Janne Lahtinen
liikunnanopettaja, opintojen ohjaaja, LPT-koulutusohjelma
puh. +358 44 7755 351
Sähköposti janne.lahtinen@pajulahti.com

Hanna Barybina
Opintosihteeri, kirjastonhoitaja
puh. +358 44 77 55 394
Sähköposti hanna.barybina@pajulahti.com

Marjukka Tiainen
Koulutusjohtaja
puh. +358 44 77 55 336
Sähköposti marjukka.tiainen@pajulahti.com