Hierojan ammattitutkinto HAT

Koulutettu hieroja tekee työtä itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa erilaisissa sosiaali- ja terveysalan, liikunnan ja vapaa-ajantyöyhteisöissä.

Koulutettu hieroja tekee työtä itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa erilaisissa sosiaali- ja terveysalan, liikunnan ja vapaa-ajantyöyhteisöissä.

Pajulahden hierojan ammattitutkinto antaa tiedolliset ja taidolliset valmiudet hierojan ammatin harjoittamiseen. Elokuussa alkava koulutus on urheiluhierontapainotteinen ja käytännön läheinen. Pajulahdessa pystytään opiskelujen aikana tarjoamaan opiskelijoille hierontakokemuksia hyvin erilaisten asiakasryhmien parissa aina huippu-urheilijoista ikääntyviin terveysliikunnan harrastajiin sekä vammaisurheilijoista soveltavan liikunnan harrastajiin.

Hierojan työssä korostuu hieronnan lisäksi ohjeiden antaminen lihasten venytyksistä ja vahvistamisesta, liikunnasta, ergonomiasta, ravinnosta ja terveellisistä elämäntavoista. Opiskelujen aikana käydään läpi useimmat liikuntalajit, mitä lihasryhmiä kukin liikuntalaji rasittaa, mitkä ovat lajin tyypillisimmät liikuntavammat ja miten lihashuollolla niitä voidaan ennaltaehkäistä.

-> Lue esitteemme täältä

TUTKINNON OSAT:

  • Hierojana toimiminen
  • Hieronta hoitotapahtumana
  • Hieroja yrittäjänä
  • sekä erikoisammattitutkinnon osa (HEAT):
  • Urheilijan lihashuolto

Aktiivisille kilpaurheilijoille tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, joka mahdollistaa harjoittelun kurssin aikana. Teemme tiivistä yhteistyötä Päijät-Hämeen urheiluakatemian ja puolustusvoimien urheilukoulun kanssa. Hierojan ammattitutkinnolla on hakukelpoinen jatko-opintoihin korkea-asteelle.

 

KOULUTETTU HIEROJA / URHEILUHIEROJA LYHYESTI:

 

Tutkinnon nimi: Hierojan ammattitutkinto (HAT)

 

Koulutuksen sisältö: Perustuu Opetushallituksen vahvistamiin hierojan ammattitutkinnon perusteisiinja antaa pätevyyden harjoittaa koulutetun hierojan ammattia. Koulutus on 45 opintoviikon mittainen ja erityisosaamisalana on aktiiviurheilijan hieronta ja lihashuolto. Koulutus sisältää ammattiosaamisen näytöt.

Haku:

Hakuaika on alkanut! Hae 25.5.2017 mennessä. Kaikki hakukelpoiset hakijat kutsutaan pääsykokeisiin kesäkuussa.

Kustannukset:

Vaihtoehto 1. 2300€ + 58€ tutkintomaksu ( sis. opetuksen ja opetusmateriaalit).

Oppilaitosruokailu ja majoitus maksavat erikseen. Voit myös asua Kalliopajussa vuokralaisena.

> Kalliopaju

Koulutuksen kesto: 10 kk, alkaa elokuussa 2017

 

Lisätietoja

Katja Väisänen
liikunnanopettaja, HAT-koulutusohjelma
puh. +358 44 7755339
Sähköposti katja.vaisanen@pajulahti.com

Jouni Sihvonen
opettaja, HAT-koulutusohjelma
puh. +35844 7755 340
Sähköposti jouni.sihvonen@pajulahti.com

Marjukka Tiainen
Koulutusjohtaja
puh. +358 44 77 55 336
Sähköposti marjukka.tiainen@pajulahti.com