Opiskelijoidemme ja alumniemme blogeja

Opiskelijatarinoita, kuulumisia Averett Universitystä ja muita tarinoita kokoamme tähän. Opiskelijoiden itse kirjoittamia blogeja löydät allaolevista osoitteista:

 

Opiskelijablogi: Aura-Maria Averett Universityssä

Moikka!!

Nyt rikotaan jo jonkinlaisia ennätyksiä, kun mä kirjotan jo toista kertaa yhden kuun aikana! Mutta, kuten lupailin viime kerralla, niin tulin vähän kertomaan mun tästä lukukaudesta. Mulla on tänäkin keväänä 18 credittiä, mikä vastaa mulla 6 kurssia. Muut kurssit on ihan perinteisiä luentotyyppisiä kursseja, mutta markkinointia käyn IDL-muodossa eli itsenäisenä. Käytännössä siis kaikki opiskellaan itse, ja sitten suunnilleen viikottain palautellaan assignmentteja ja muita todisteita sun opiskelujen etenemisestä…

 

Opiskelijablogi: Heidin ensimmäinen vuosi USA:ssa

Viime vuosi kului nopeesti, silla tekemista ja jarjesteltavaa riitti. Olin nimittain paattanyt lahtea jatkamaan liikunta-alan opintojani ulkomaille, Amerikkaan. Valmistuttuani Pajulahden urheiluopistosta, kuulin siela alkavasta uudesta opiskelumahdollisuudesta Averett nimisessa yliostossa. Yliopisto sijaitsee Danvillessa, Virginian osavaltiossa ja uskokaa tai alkaa niin taalla sita nytten ollaan!

Matiaksen tarina syksyltä 2013:

Marraskuu vaanii jo nurkan takana ja ensimmäinen lukukausi Averett Universityssa on jo ylittänyt puolen välin. Opiskelutahti on edelleen ripeää, eikä kouluviikkoja ilman kokeita tai muita isompia tehtäviä juuri ole. Joka arki-illalle sisältöä löytyy siis varmasti täytettä kirjojen ja muistiinpanojen ihmeellisestä maailmasta.

Muutaman kuukauden koulun ruokaa joka päivä useasti syöneenä, alkaa ikävä äidin lihapatojen ääreen kasvaa päivä päivältä. Laaja salaattipöytä alkaa tympiä ajan myötä, kun kaikki tuotteet pysyvät muutamaa viikoittaista muutosta lukuunottamatta samoina. Myös tunne siitä, että kaikista ruoista eniten panostetaan pizzoihin, elää vahvasti suomalaisten keskuudessa. Suurena ihmeenä ei tulekaan kanssaopiskelijoiden ruokalautaset, jotka ovat pääosin ladattu täyteen pizzaa ja ranskalaisia ja koko komeus kulautetaan alas muutamalla coca-cola -lasillisella. Eikä sovi unohtaa jälkiruokajäätelöä!

Kelien puolesta ei vielä uskoisi, että marraskuun puolelle siirrytään jo tällä viikolla. Lämpötilat vaihtelevat päivittäin paljon, aamuisin saattaa elohopea valahtaa lähelle nollaa, mutta kun aurinko alkaa lämpimämmin tuottamaan valoa, nousee ulkolämpötilakin viidentoista celsiuksen tienoille. Yöt kuitenkin ovat sen verran viileitä, että peiton ostoon on jouduttu turvautumaan.

Urheilulliselta kannalta on hienoa, että kelit suosivat. Samalla kun Suomessa nurmikentät yleensä sulkeutuvat viimeistään lokakuun alussa, täällä pääsee luonnonnurmella temmeltämään varmasti melkein joulukuulle asti. Ilmeisesti paikalliseen syksyyn ei kuulu vesisateet, kuten Suomessa, joten nurmet ovat helpompia pitää kestävässä kunnossa. Ja onhan se mukavampi treenata, kun ei tarvitse pukea koko vaatekaappia päälleen, ettei vilustu.

Puolitoista kuukautta pitäisi jaksaa vielä ahertaa ja sitten koittaisi kuukauden mittainen loma Suomessa. Ennen kotiseuduille pääsyä edessä olisi vielä kuitenkin paljon kaikenlaista, kuten esimerkiksi Halloween tämän kuun lopussa ja sitten marraskuun loppuun sijoittuva Thanksgiving-loma, jota minä ja kolme muuta Pajulahdesta tullutta opiskelijaa, lähdemme viettämään Miamin aurinkoon. Ja siitä vain pari viikkoa, niin on aika matkustaa joulun viettoon.”